“Wij zetten ons graag
in voor goede doelen”

“Wij zetten ons graag
in voor goede doelen”

“Samenwerken hoort erbij in een kleine gemeenschap. Ook op De Zaaier hebben we diverse partners,” zo legt Ingrid uit. “Van de bibliotheek op school tot de samenwerking met de kerk.
Image

“De Willem van Oranjeschool is onze grootste partner. Iedere donderdagmiddag gaan we daarheen met de bus. De bibliotheek op school is bijvoorbeeld daar. De leesconsulent komt wel op onze eigen locatie. Doordat zij geweldige leestips geeft, hebben onze leerlingen meer plezier in het lezen. Ook voor ons is het een goede hulpbron. Welk boek kunnen we voorlezen als een boek een enorm succes was in de klas. Zij geeft tips en helpt ons verder.”

Samen naar de kerk

“Er is een intensieve samenwerking met de naastgelegen kerk. Op bid- en dankdag zijn alle kinderen er. Ook de ouders zijn dan uiteraard van harte welkom. Veel ouders zijn dan in deze dienst aanwezig. Als afsluiting wordt iedereen uitgenodigd in de school voor een kopje koffie. De Gezin-School-Kerkweek wordt ook altijd druk bezocht. In ons onderwijs staat de Bijbel voorop. Dat dragen we ook uit naar kinderen.”

Image

“Het is mooi dat we samen ons steentje bijdragen”

Omzien naar elkaar

“Ons onderwijs is erg individueel gericht. De grootste jaargroep telt vijf leerlingen. Om kinderen voor te bereiden op het voortgezet onderwijs, ze te laten functioneren in een grote jaargroep en ze bijvoorbeeld op hun eigen niveau gym te laten krijgen, gaan we iedere donderdagmiddag naar de Willem van Oranjeschool. Zo kunnen de leerlingen uit groep 3 tot en met 8 gymmen in de eigen jaargroep bij onze vakleerkracht. Kleuters gaan met een kleutergroep mee naar het speellokaal voor de bewegingsles.”

Image

Steentje bijdragen

“De leerlingen van groep 1 tot en met 8 zochten sponsoren om geld in te zamelen tijdens Wandelen voor Water. Het besef dat schoon drinkwater niet overal vanzelfsprekend is, kwam goed binnen. Met zes liter water loop je zelf zes kilometer. Ieder kind doet mee en het samen gevoel is groot. Het is mooi dat we samen ons steentje bijdragen.”