“Sport zorgt echt
voor verbroedering”

“Sport zorgt echt
voor verbroedering”

Op De Zaaier wordt veel georganiseerd. “We vinden het leuk om samen dingen te ondernemen,” zo vertelt Clarieke enthousiast. “Aan de sporttoernooien doen onze leerlingen graag mee. Ook is er de mogelijkheid om via de Sportpas mee te doen aan activiteiten die de buurtsportcoach organiseert in Kampen.”

“Voor de typeles werken we samen met de Willem van Oranjeschool. Dit wordt iedere twee jaar aangeboden aan de leerlingen van groep 7 en 8. Bij genoeg aanmeldingen, wordt er ook les bij ons gegeven.”

Sport verbroedert

“De avondvierdaagse wordt georganiseerd door ouders. Ook zijn zij van de partij als we meedoen aan de diverse sporttoernooien in en rondom Kampen. Zowel bij de training als coaching zijn we erg blij met hun hulp. Voor de kinderen is het leuk om elkaar op een andere manier te leren kennen. Sport zorgt echt voor verbroedering.”

Image

Workshops

“Via Quintus worden er diverse activiteiten georganiseerd. Ieder jaar doet elke groep daar een activiteit. Zo bezoek je bijvoorbeeld een voorstelling. We hebben ook weleens een trommelworkshop gehad. De kinderen trommelen op emmers en daarna op heel veel ander materiaal. Ook de workshop met de 3D-pen was een succes bij de kinderen. Geweldig om te zien hoe ze daarvan genieten.”

Talent ontdekken

Ook voor de buitenschoolse activiteiten wordt samengewerkt met Quintus, maar ook met de lokale sportverenigingen. Hierbij staat het plezier voorop. “Door de laagdrempelige activiteiten na schooltijd kunnen kinderen genieten en bewegen onder professionele begeleiding. Door veel dingen te proberen, kom je er vanzelf achter waar je talent ligt.”

“Door te proberen, kom je er erachter waar je talent ligt”

Schoolkamp

“Eens per twee jaar gaan groep 7 en 8 op kamp. Op het Nationaal Kamp Hattem zijn ongeveer 250 kinderen te gast. Ideaal voor een kleine school om op deze manier op kamp te gaan. We zijn veel buiten en kamperen in het bos. Zo zijn we als kleine school onderdeel van een groot geheel. Net als ze in het voortgezet onderwijs en later in de maatschappij ervaren. We doen veel samen als groep en de kinderen koken zelf. De activiteiten variëren van boogschieten tot abseilen en het doen van speurtochten. Ook is er iedere keer een sportdag. Het is echt alleen maar genieten met z’n allen.”

Image