Naschoolse activiteiten
zorgen voor veel plezier

Naschoolse activiteiten
zorgen voor veel plezier

De Willem van Oranjeschool is een brede school. Dit betekent dat combinatiefunctionaris bewegingsonderwijs Angenita niet alleen vakleerkracht gym is op school, maar ook na schooltijd buitenschoolse activiteiten organiseert. “Van een voetbalclinic tot muziekles en van je typediploma halen tot en met de jaarlijkse pietengym.”

Voor de buitenschoolse activiteiten wordt er onder meer samengewerkt met de lokale sportverenigingen en Quintus. Volgens Angenita staat het plezier voorop. “Door de laagdrempelige activiteiten na schooltijd kunnen kinderen genieten en bewegen. Door veel dingen te proberen, kom je er vanzelf achter waar je talent ligt.” De gymdocent benadrukt dat er altijd professionele begeleiding bij is. “Of het nu gaat om een clinic kleuterdans, snorkelen of kickboksen, het is bijna altijd vol bij ons.” Ouders kunnen hun kinderen van tevoren aanmelden via Sportpas. Angenita vindt het leuk dat ook ouders hun wensen aangeven voor activiteiten die worden georganiseerd.

Activiteiten tegen een leuke prijs

De samenwerking tussen de diverse partijen gaat altijd erg soepel. “We hebben allemaal hetzelfde doel. Of het nu gaat om bewegen, muziek maken of beeldend bezig te zijn, we willen de kinderen activiteiten aanbieden tegen een leuke prijs.” Alle clinics kosten ongeveer een euro per keer. Dit varieert van piano tot dans voor kleuters tot een keer schaatsen op de baan van Flevonice in Biddinghuizen.

Image

“Er is echt voor ieder
wat wils”

Image
Image
Image
Image

Divers aanbod activiteiten

De Willem van Oranjeschool is blij met het brede aanbod. “Je kunt na schooltijd je typediploma halen en ook zijn er bijvoorbeeld workshops striptekenen en schaken. Muziekvereniging AMDG verzorgt muzieklessen op school. Er is echt voor ieder wat wils.”

Kunsteducatie binnen school

Quintus is het centrum voor kunsteducatie voor kinderen, jongeren en volwassenen in Kampen en IJsselmuiden op het gebied van beeldend, theater, muziek, literatuur en dans. Quintus verzorgt op school en na schooltijd workshops en cursussen om kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met kunsteducatie.

Image

Wijkvereniging in school

Wijkvereniging De Maten is gehuisvest op de locatie Fidelio. Angenita werkt ook met hen samen. Zo staan er een sportdag en speurtocht op het programma. De vereniging zet zich in voor een optimale leefbaarheid in de wijk. Dit wordt gerealiseerd door een individuele bewoner of groepen van bewoners te ondersteunen in de contacten met organisaties en instellingen wat betreft de belangen van de wijk. Ook organiseert De Maten een scala aan activiteiten voor buurtbewoners van alle leeftijden.

Pietengym hoogtepunt van het jaar

Het jaarlijkse hoogtepunt qua bezoekers is de pietengym. Ruim 300 kinderen komen verkleed als piet naar de gymzaal om spelletjes te doen. De activiteiten variëren van oefenen met klimmen op het dak tot het over een balk brengen van pakjes naar de overkant. Sinterklaas en de pieten komen ook op bezoek. De middag wordt gezellig afgesloten met pepernoten en een heus pietendiploma.