Kinderen voorbereiden
op de toekomst

Kinderen voorbereiden
op de toekomst

Duidelijkheid over waar de school voor staat, dat was een belangrijke overweging van Jeanet en haar man om voor de Willem van Oranjeschool voor te kiezen. Daarbij waren zij op zoek naar een christelijke school. Jeanet is nog steeds blij met de keuze. “We waren 12 jaar geleden niet op zoek naar de dichtstbijzijnde school. We zochten een school die ook duidelijk is over wat zij aanbiedt en wat ze van ouders en kinderen verwacht. Die plek hebben we voor onze 3 kinderen op de Willem van Oranjeschool gevonden. Onze jongste zit nu in groep 5.”

“Wat verwacht je van elkaar? De verhoudingen tussen ouders, leerlingen en school duidelijk hebben en samen gaan voor het beste voor het kind,” zo legt Jeanet haar positieve gevoel uit bij de school. “Als ouders kun je altijd op een positieve manier met de juf of meester in gesprek. Je moet durven vragen wat je graag zou willen en samen met de leerkracht kijken of dat ook geregeld kan worden. Over alles kun je praten en dat vind ik erg prettig.”

Voorbereiden op de toekomst

Jeanet is blij dat de Willem van Oranjeschool haar kinderen voorbereidt op de maatschappij van de toekomst. “Er wordt gewerkt aan kritisch nadenken en verantwoordelijk zijn voor wat je zelf vindt en doet. Doe je de goede dingen, voor jezelf, maar ook voor een ander? Dingen waar kinderen later zeker veel aan hebben."

“Je kunt heel veel voor school doen als je wilt"

Plek voor 0 tot 12 jaar

Jeanet beschrijft de school als open christelijk waar voor heel veel mensen ruimte is. Ook het IRIS Opvang met voorschoolse, naschoolse opvang en de kinderopvang voor 0 tot 4 jaar maakt het volgens haar voor jonge gezinnen een prettige plek voor hun kind.

Ouders helpen mee

“Je kunt heel veel voor school doen als je wilt. Er zijn een MR en een activiteitencommissie die altijd mensen kunnen gebruiken. Ook kun je helpen bij hand- en spandiensten of bijvoorbeeld mee met een excursie.” De kinderen van Jeanet vinden het altijd erg leuk als ze meehelpt op school. “Tijdens de avondvierdaagse lopen er veel vaders mee en tijdens de voorleesweken zijn er altijd opa’s en oma’s. Het is een mooie mix van hulp binnen school.”