“Kinderen mogen echt zichzelf zijn”

“Kinderen mogen echt zichzelf zijn”

“Het kindgericht onderwijs met natuurlijke inslag, dat is waar we voor vielen toen we een school zochten voor onze oudste dochter,” zo vertelt Renee. “Voelen en ervaren past bij ons kind. De kleine groepen daarbij vonden we erg prettig.”
Image

“Abby gaat iedere dag met veel plezier naar de kleutergroep. Dat ze tijdens het buitenspelen ook in de struiken mogen spelen, vinden wij prachtig. Kinderen mogen op De Wegwijzer echt zichzelf zijn. Je moet soms heus iets doen wat je niet zo leuk vindt, maar de insteek is altijd positief.”

“De Wegwijzer gaf ons direct een goed gevoel”

Altijd in ontwikkeling

“De Wegwijzer gaf ons direct een goed gevoel. Het is een kleine school met een team dat zich wil ontwikkelen. Ik vind het erg positief dat je als school altijd nadenkt over wat je doet. Er wordt ook goed gekeken dat er altijd kwaliteit voor de klas staat.”

Image
Image

Goed contact

“Ik ben blij dat de kleuters een eigen gymlokaal hebben. Daarin krijgen ze één keer per week les van de vakleerkracht. Onze dochter wil graag meer leren. Daarover kan ik met de leerkracht in gesprek. Daar komen voor haar heel leuke activiteiten uit. Ze doet nu tussendoor een rekenspelletje met de juf. Ik vind het erg prettig dat aan onze observatie gehoor wordt gegeven.”

Breder dan alleen de school

“De omgeving wordt bij het onderwijs betrokken. Dat vind ik positief voor de gemeente. Als de kinderen naar zorgcentrum De Vijverhof gaan, is dat goed voor jong en oud. Je kunt elkaar helpen. Ook de regelmatige bezoekjes aan de kinderboerderij waarderen wij erg.”