“We beginnen ieder schooljaar met een startgesprek. In de onderbouw nodigen we ouders uit, in de bovenbouw zijn de leerlingen erbij. Iedereen heeft dan de ruimte om wensen en verwachtingen uit te spreken. Gedurende het jaar komen we hier in de voortgangsgesprekken met ouders en ontwikkelgesprekken met kinderen op terug.”
“De communicatie met ouders gaat zowel over het welbevinden van hun kind en over de leerlijnen waar we aan werken, de leerstructuur die we aanbieden en waar we willen naar toe werken. Daarnaast houden we elkaar op de hoogte als er thuis of op school iets speelt.”
“Net als bij onze leerlingen, proberen we bij ouders ook in te zetten op talenten. Ben je sportief, help je liever bij creatieve activiteiten of de tuin doen? Ook helpen ouders bij het rijden naar een excursie of bij activiteiten als creamiddagen of de Koningsspelen. Het kan allemaal. Ouders met een zeilschip hebben een dag gevaren met de klas van hun kind. Een oud-leerkracht is vogelexpert en zo leerden de kinderen die dag over vogels en wat er allemaal komt kijken bij het zeilen. Dat is een geweldige dag geweest.”
“De themabrief van de kleuters wordt verstuurd naar ouders. Iedere leerkracht deelt per groep in de Klasbord-app foto’s en berichten over waar aan gewerkt wordt in de klas. Zo kunnen ouders een digitaal kijkje in de klas nemen. In de tweewekelijkse nieuwsbrief vanuit de directie staan de agenda, lopende zaken en iets over Montessorionderwijs. Als je vragen hebt, kom dan vooral even naar de leerkracht of de directeur.”
“Samen vieren betekent voor ons ook dat we de christelijke feestdagen met de kinderen en hun ouders vieren. Ouders zijn ook van harte welkom op de verjaardag van hun kind op school. Dan hijst de jarige de vlag van De Wegwijzer. De jarige gaat met de groep naar de mast en wordt daar toegezongen. Daar mogen ouders en grootouders bij zijn. Iedere keer weer een prachtig moment.”