“Van voetbalclinic tot muziekles”

“Van voetbalclinic tot muziekles”

Buurtsportcoach Angenita Lemstra is op De Wegwijzer vakleerkracht gym en verzorgt na schooltijd buitenschoolse activiteiten. “We werken samen met sportverenigingen in de buurt en organiseren diverse clinics. Van een voetbalclinic tot muziekles en de jaarlijkse pietengym.”

Laagdrempelig

Voor de buitenschoolse activiteiten wordt naast de sportverenigingen ook samengewerkt met Quintus. Volgens Angenita staat het plezier voorop. “Door de laagdrempelige activiteiten na schooltijd kunnen kinderen genieten en bewegen. Door veel dingen te proberen, kom je er vanzelf achter waar je talent ligt.” De gymdocent benadrukt dat er altijd professionele begeleiding bij is. “Of het nu gaat om een clinic kleuterdans, snorkelen of kickboksen het is bijna altijd vol bij ons.” Ouders kunnen hun kinderen van tevoren aanmelden via Sportpas. Angenita vindt het leuk dat ook ouders hun wensen aangeven voor activiteiten die worden georganiseerd.

Leuke prijs

De samenwerking tussen de diverse partijen gaat altijd erg soepel. “We hebben allemaal hetzelfde doel. Of het nu gaat om bewegen, muziek maken of beeldend bezig te zijn, we willen de kinderen activiteiten aanbieden tegen een leuke prijs.” Alle clinics kosten ongeveer een euro per keer. Dit varieert tot piano en dans voor kleuters tot een keer schaatsen op de baan van Flevonice in Biddinghuizen.

“Het is bijna altijd vol bij ons”

Image

In de buurt

“We zoeken activiteiten in de buurt. We kijken of er veldjes rondom de school zijn die we kunnen gebruiken. Dat doe ik samen met buurtsportcoach Daphne Noordman.” Angenita vindt het leuk dat ze de kinderen uit haar gymles dan weer terug ziet. “Je ziet de groei die de kinderen doormaken in de gymlessen. Dan is het leuk om ze na schooltijd ook plezier te zien hebben tijdens het bewegen.”