“Gouden weken zorgen
voor een goede start”

“Gouden weken zorgen
voor een goede start”

“Ik geniet van werken op Het Stroomdal in een jong en dynamisch team,” vertelt juf Leonie. “We willen blijven vernieuwen. We lopen niet achter alle hypes aan maar kiezen wat bij Het Stroomdal past. Het moet passen bij de leerling, de school en onze visie.”
Image

Samen leren

“We hebben veel expertise in huis. Denk onder meer aan specialisten op het gebied van dyslexie, gedrag, taal/lezen, en hoogbegaafdheid. Om van elkaars kennis te profiteren, werken we met kennisgroepen. De drempel elkaar om hulp te vragen, is zo heel erg klein. We leren van en met elkaar en daar profiteren de kinderen van.”

“Iedere dag is weer een feestje”
- Leonie

Image
Image

Inspireren

“Op Het Stroomdal werken we graag samen. Zo bereiden de leerkrachten van groep 1 en 2 samen de thema’s voor. In de parallelgroepen worden er lessen uitgewisseld. Samen inspiratie opdoen, maakt dat het werken nog leuker is.”

Gouden weken

“Ieder schooljaar starten we met de ‘gouden weken’. Elke klas stelt samen de klassenregels op. In groep 7 hebben leerlingen deze gevat in beelden en opgehangen in de klas. We wisselen deze we om een aantal regels centraal te stellen. Dit kan zijn dat we elkaar complimenten geven of een samenwerkingsdoel oefenen. Daarbij doen we groepsvormende activiteiten. Zo start je het jaar prettig.”

Complimentenspel

“In groep 5 spelen we een variant op ‘Wie is de Mol’. De leerkracht stopt voor de kinderen binnenkomen een joker in een la. Deze leerling is de hele dag ‘stiekem’ extra vriendelijk en behulpzaam. Zo worden er meer complimenten gegeven. Aan het einde van de dag wordt er geraden wie de joker had. Iedere dag is dat weer een feestje.”

Image
Image

Ontdekkingstocht

“Ons doel is dat alle leerlingen zich veilig voelen en zich op een prettige manier ontwikkelen. Een ontdekkingstocht naar wie je bent en wat je kunt. Op Het Stroomdal laten we ieder kind actief en samenwerkend leren in een uitdagende omgeving.”