“Goed contact
met ouders”

“Goed contact
met ouders”

“Op Het Stroomdal hebben we korte lijnen met ouders,” vertelt leerkracht Annelies. “Iedere groep begin je met een startgesprek en daarna hebben we zeer regelmatig contact. Onze deuren staan altijd open voor ouders.”
Image

Startgesprek

“We beginnen ieder schooljaar met een startgesprek tussen ouders en leerkrachten. Vanaf groep 3 is hier ook de leerling bij. Met ouders, leerkracht en leerling werken we samen aan de optimale ontwikkeling en groei. Gedurende het jaar staat de deur open voor de ouders.”

“Ouders krijgen een digitaal kijkje in de klas”

Digitaal kijkje in de klas

“Er zijn kinderen die thuis niet zoveel vertellen. Dan is het voor ouders leuk om te zien wat er in de klas gebeurt. Vanaf de kleuters krijg je als ouder een digitaal kijkje in de klas via Seesaw. Ook doen leerkrachten weleens een oproep voor bijvoorbeeld materiaal.”

Informatie delen

“Naast deze manier van informatie delen, krijgen ouders van kleuters ook een nieuwsbrief per thema. In groep 3 houden we ouders op de hoogte van de doelen waaraan we werken. De directeur stuurt een tweewekelijkse nieuwsbrief met algemene informatie over school.”

Image
Image

Ouders helpen

“Ouders worden betrokken binnen Het Stroomdal, of dit nu in de bibliotheek is of tijdens een activiteit als kookles. We hebben een activiteitencommissie, wat we zeer op prijs stellen. De school wordt door hen versierd rondom ieder thema. Ouders helpen onder meer bij Kerst, diverse sporttoernooien en de avondvierdaagse. Ook organiseren ze ieder jaar een slotfeest in een thema. Het is gezellig om zo samen het schooljaar feestelijk af te sluiten.”