Samenwerken
binnen school

Samenwerken
binnen school

Het Stroomdal werkt graag samen. Zo zijn er dieren van de kinderboerderij op school aanwezig, is er een bibliotheek op school en voor-, tussen- en buitenschoolse opvang op dezelfde locatie. “Er werken diverse experts op school zodat kinderen voor extra ondersteuning de wijk niet uit hoeven,” vertelt juf Sabine.
Image

Bibliotheek op school

“We hebben een zeer goede samenwerking met de bibliotheek. Er worden regelmatig nieuwe boeken gebracht. De leesconsulent ondersteunt ons door bijvoorbeeld boekpromoties in de groepen te doen. Ieder dagdeel is de bibliotheek open. In onze bibliotheek op school kom je vanaf de kleuters. Er zijn ouders die helpen met het uitzoeken van boeken. Het is goed om te ervaren dat iedereen dit leuk vindt.”

“Samen lezen is genieten voor groot en klein”
- Sabine

Zorgen voor dieren

“Kinderboerderij Cantecleer leent ons kippen en konijnen. Kinderen die het leuk vinden om met dieren bezig te zijn, geven zich op voor de verzorging. Dat verzorgen van de dieren doen ze met veel toewijding. In de weekenden zorgen de ouders met de kinderen voor de dieren. In de vakanties gaan de dieren naar de kinderboerderij.”

Image
Image

Opvang onder hetzelfde dak

“Voor je naar school gaat, kun je terecht bij IRIS Opvang binnen de school. Er wordt in thema’s samengewerkt met groep 1. Zo is de stap naar school niet zo groot als je 4 jaar wordt. Ook de buitenschoolse opvang is in aanwezig. De leerlingen van groep 8 lezen voor bij de opvang. Dat is genieten voor groot en klein. Kinderen hoeven na schooltijd niet te reizen en de opvang maakt gebruik van onze faciliteiten. Voor ouders is het makkelijk om alle kinderen op één locatie te kunnen brengen en halen.”

Korte lijnen

“We vinden het prettig om samen te werken met experts om onze leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Daarom werken de logopedist, fysiotherapeut en dyslexie specialist binnen school. Met de experts zijn korte lijnen over hoe wij het kind in de klas zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Deze specialisten betrekken we ook bij onze studiedagen. Samen halen we zo het beste uit de samenwerking.”