“Er gebeurt van alles”

“Er gebeurt van alles”

“We zijn een school waar ook na schooltijd van alles gebeurt,” vertelt directeur Han. “Op Het Stroomdal wordt er kleuterdans, streetdance en judo gegeven. De kinderen van de dansles treden ook op in school. Dat vinden we hartstikke leuk om te zien.”
Image

Kerk in school

“Het Stroomdal staat in de jonge wijk Onderdijks. Daar was nog geen eigen kerk. Toen we het verzoek kregen om de school hiervoor te gebruiken, hoefden we niet lang te twijfelen. Het begon met een maandelijkse Stroomdaldienst. Dat is zo’n succes dat het nu al twee keer per maand plaatsvindt.”

“Het Stroomdal is een centrale ontmoetingsplek”
- Han

Naastenliefde

“Wij ondersteunen dit soort initiatieven graag. In de wijk is geen centrale ontmoetingsplek. Het Stroomdal is zo een soort wijkcentrum. Het is erg prettig dat je je wijk niet uit hoeft om naar de kerk te gaan, zeker voor mensen met jonge kinderen. Voor mij is het een prachtige vorm van naastenliefde als mensen elkaar zo kunnen ontmoeten.”

Judolessen

“Wekelijks worden er in school judolessen voor kinderen gegeven. Sportcentrum Sonnenberch biedt al tien jaar jeugdlessen aan bij ons op school. Daar wordt met veel plezier gebruik van gemaakt.”

Dansles

“Op woensdagmiddag wordt er gedanst op school. Er is kleuterdans en voor de kinderen vanaf groep 3 is er streetdance. Dit wordt gegeven door Mandy Heerschop. De kinderen van Het Stroomdal kennen haar omdat ze ook werkt bij IRIS Opvang hier op school. Dat maakt de lijnen extra kort.”

Image