Een school van en
voor de wijk

Een school van en
voor de wijk

De keuze voor een basisschool is een hele belangrijke. Acht jaar lang gaan kinderen veel dagen in de week naar school. Onze school is een fijne plek, waar kinderen graag komen.

De Morgenster is een christelijke basisschool in de wijk Cellesbroek/Middenwetering in Kampen. Wij bieden christelijk onderwijs aan zo’n 300 leerlingen die veelal uit de wijk, maar ook uit omliggende wijken komen.

Het christelijke karakter van onze school uit zich niet alleen in de momenten van elke dag waarop we met elkaar zingen, lezen en bidden, maar vooral ook in hoe we kijken naar kinderen en hoe we willen omgaan met elkaar en de wereld om ons heen.

We vinden dat ieder kind er mag zijn met zijn of haar eigen kwaliteiten. Een kind mag weten en voelen dat het gewaardeerd wordt om wie het is, het mag groeien en zich ontwikkelen. Leren en ontwikkelen zien wij in samenhang met het unieke karakter van ieder kind. Verschil mag er niet alleen zijn, we hebben het juist nodig om met en van elkaar te leren.

In de periode van de basisschool wordt een belangrijke basis gelegd voor de persoonsvorming. We willen onze leerlingen leren hoe ze een positieve bijdrage kunnen leveren in de school en aan de samenleving.

We vinden het belangrijk dat leerlingen leren om zelfstandig te zijn en leren omgaan met uitgestelde aandacht. We vinden het ook belangrijk dat leerlingen goed leren samenwerken.

De Morgenster is een school van en voor de wijk. We willen een ontmoetingsplek zijn waar leerlingen met diverse achtergronden elkaar leren kennen, samen spelen, leren en plezier hebben.

Veel leesplezier!

Image

Albertina Daalmeijer

directeur