“Gemoedelijke en
toegankelijke school”

“Gemoedelijke en
toegankelijke school”

Esther Koelewijn heeft alleen de jongste van vier kinderen nog op de Marnixschool. “Ik vind het een gemoedelijke, toegankelijke school. Er wordt door iedereen tijd gemaakt voor ouders en kinderen. Je voelt je echt gezien hier.”

Enthousiaste verhalen

“Ik loop intussen al een tijdje mee en ik geniet nog steeds van de enthousiaste verhalen als mijn kind thuiskomt. Hij voelt zich op zijn gemak hier. Als je kind iets nodig heeft, wordt dat direct geregeld. Vaak zelfs voordat je als ouder door hebt dat er iets speelt.”

Digitaal kijkje in de klas

“Er is echt wel iets veranderd in de loop van de tijd. Denk aan de communicatie met ouders. Intussen gaat dat via de app Klasbord. Erg leuk om digitaal een kijkje in de klas te nemen. Ideaal voor ouders met kinderen die thuis niet veel vertellen. Er worden zaken gedeeld die gedaan en gemaakt worden. Ook wordt er praktische informatie gedeeld.”

Image

“Waardevol om het schooljaar op zo’n gezellige manier samen af te sluiten”
- Esther

Actieve ouders

“Ik ben altijd heel actief geweest op school. Nu ben ik contactpersoon, eerder was ik heel lang actief in de activiteitencommissie. De hulp van ouders wordt altijd erg gewaardeerd op school. Ook mijn kinderen vinden het leuk als ik help.”

Feestelijke afsluiting

“De laatste schooldag is altijd een feestje voor kinderen en leerkrachten. Iedere keer wordt er iets anders bedacht. Denk aan een speurtocht door de wijk of een sportdag met spellen. Ik vind het heel waardevol om het schooljaar op zo’n gezellige manier samen af te sluiten.”

Samen vieren

“Tijdens de afgelopen paasviering hebben we weer genoten in de kerk. Mooi om te zien dat ze ook echt alle liederen kennen. We vieren en zingen echt samen. Het ene jaar vieren we Pasen in de kerk, het andere jaar Kerst.”

“Duidelijke waarden
en normen”

“Duidelijke waarden
en normen”

“We kozen voor de Marnixschool vanwege de duidelijkheid die de school uitstraalt,” vertelt ouder William Aarten. “Er zijn duidelijke normen en waarden. Daarbij is de Bijbel de leidraad voor het onderwijs en dat is voor ons heel belangrijk.”
Image

Betrokken bij school

De jongste twee kinderen zitten nog op school, de oudste zit op het voortgezet onderwijs. “Ik wilde graag een bijdrage leveren aan school en zit nu drie jaar in de medezeggenschapsraad (MR). Als MR-leden zijn wij het doorgeefluik namens de ouders. Ik vind het leuk om achter de schermen te zien dat er veel meer komt kijken bij het onderwijs.”

“De communicatie is echt goed op school”
- William

Ieder kind zien

“Het is mooi om te zien dat er op de Marnixschool nog echt oog is voor de leerling. Ook worden de groepsprocessen in de gaten gehouden. De Kanjertraining helpt daarbij. Je leert vanaf groep 1 voor jezelf opkomen in een veilige omgeving.”

Samen naar de kerk

“De school groeit, er blijft gelukkig aandacht voor de leerling en het gezin. Wij genieten als gezin ieder jaar van de gezinsdienst. De dominee gaat in gesprek met alle groepen en we zingen en beleven samen.”

Image
Image

Meedenken

“De laatste schooldag is altijd een feestje voor kinderen en leerkrachten. Iedere keer wordt er iets anders bedacht. Denk aan een speurtocht door de wijk of een sportdag met spellen. Ik vind het heel waardevol om het schooljaar op zo’n gezellige manier samen af te sluiten.”

Fijne communicatie

“De ouders weten de MR-leden goed te vinden. Het is fijn om met de directie zaken te kunnen bespreken die leven bij ouders. Iedereen voelt zich gehoord. De communicatie is echt goed op school.”

Blijven spelen op school

“Het plein is zo boeiend voor kinderen dat mijn zoon na schooltijd het liefst zo lang mogelijk op school wil blijven om te spelen. Dat is een mooi teken dat hij het ontzettend naar zijn zin heeft op de Marnixschool.”

Image