“Veel ouders helpen graag mee”

“Veel ouders helpen graag mee”

“Het contact met ouders vinden we op De Groenling heel belangrijk,” zo legt Janet, intern begeleider onderbouw, uit. “Dat begint al bij de intake met nieuwe ouders. We speken over de visie en werkwijze. Ouders krijgen de gelegenheid om te kijken en te ervaren hoe de sfeer in de school is. Ze kunnen aangeven wat het kind nodig heeft bij ons op school.”

Betrokkenheid

“We willen dat ieder kind tot zijn recht komt. En kijken daarom naar hun talenten en mogelijkheden. Op deze positieve manier kijken mijn collega’s en ik naar de leerlingen. We werken graag samen, ook met de kinderen. Daar leren we iedere dag van. Het is werk, maar ook onze passie. Daarbij vinden we plezier en humor belangrijk, ook tijdens het werken in de klas.”

“Vanuit vertrouwen samenwerken”

Image

Startgesprek

“Betrokken zijn bij de ontwikkeling van je kind, dat maakt dat elke ouder graag met de leerkracht in gesprek wil. Aan het begin van ieder schooljaar is er een startgesprek, samen met ouders en kind, om kennis te maken met de nieuwe leerkracht. De leerling kan aangeven wat het nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Ook de ouder kan tips geven en vragen stellen. Zo willen we vanuit wederzijds vertrouwen samenwerken met kinderen en de ouders.”

Contact met school

“Als er bijzonderheden zijn neemt de leerkracht contact op met ouders. Andersom mag dat natuurlijk ook, graag zelfs. Als er iets is gebeurd thuis, kun je de leerkracht aanschieten of een mailtje sturen. Zo kan een overleden huisdier een enorme impact hebben op een kind. Als leerkracht kun je daarmee rekening houden. Gedurende het schooljaar zijn er ook 10–minuten gesprekken, ouders kunnen zich hiervoor inschrijven.”

Image

Inloopavond

“Het schooljaar sluiten we af met een inloopavond. Leerlingen mogen samen met hun ouders het rapport ophalen. Het is een mooi informeel moment voor ouders om afscheid te nemen van de huidige leerkracht. Deze avond wordt altijd erg goed bezocht en zeer gewaardeerd.”

Image