“Er is veel te doen
na schooltijd”

“Er is veel te doen
na schooltijd”

Ook buiten schooltijd is er van alles te doen in en om De Groenling. Leerkracht Frank is blij voor de leerlingen en trots op de collega’s dat ze altijd klaar staan voor elkaar en zo graag samenwerken. “We zijn een open school met een warm team. Ieder kind heeft zijn kwaliteiten, daar willen we aandacht aan besteden. Hoe leuk is het dan dat je ook na schooltijd nog kunt doen wat je leuk vindt.”
Image

In de buurt

“We zoeken activiteiten in de buurt. We kijken of er veldjes rondom de school zijn die we kunnen gebruiken. Dat doe ik samen met buurtsportcoach Daphne Noordman.” Daphne vindt het leuk dat ze de kinderen uit haar gymles dan weer terug ziet. “Je ziet de groei die de kinderen doormaken in de gymlessen. Dan is het leuk om ze na schooltijd ook plezier te zien hebben tijdens het bewegen.”

“Voor iedereen is er wat te doen”

Johan Cruyff Court

“Het Cruyff Court ligt op steenworp van onze school. Groep 8 voetbalt daar altijd in de pauze. Vanuit Welzijn van de gemeente Kampen wordt er voor scholen binnen de gemeente het Cruyff Court toernooi georganiseerd. Na schooltijd wordt er op het court veel gespeeld door onze leerlingen samen met kinderen uit de wijk.”

Image

Schoolvoetbaltoernooi

“Er is jaarlijks een schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 8. Wij stimuleren in de klas om daaraan mee te doen. Er is een competitie voor jongens- en meidenteams. Als je niet kunt of wilt meedoen, kun je je klassenteam gaan aanmoedigen.”

Image