Kinderen worden gestimuleerd
zich in dingen te verdiepen

Kinderen worden gestimuleerd
zich in dingen te verdiepen

Het onderwijs is totaal anders dan toen Alma van de Wetering zelf op De Regenboog zat. Haar kinderen krijgen les in thema’s en daar genieten ze erg van. “De kinderen krijgen op hun eigen niveau les en dat is echt totaal anders dan de klassikale aanpak van vroeger.” Hoe ze nu lesgeven, is echt geweldig. Als er een thema is waar een uitje bij kan, dan leren de kinderen ook buiten de school. Zo zijn ze onder andere in de Ontdekhoek van Windesheim en bij een voorstelling in de Stadsgehoorzaal geweest.”
Image

Over de communicatie met ouders is Alma zeer te spreken. “Er wordt veel gedeeld met ouders, dat vind ik erg prettig. Toen er gedacht werd over nieuwe schooltijden konden wij eerst een enquête invullen. Het is goed om te ervaren dat onze mening er ook echt toe doet.” Alma is moeder van drie kinderen op De Regenboog. De actieve moeder heeft meegeholpen met de start van de bibliotheek in school. “Er moesten barcodes geplakt en nog veel meer dingen geregeld worden om het systeem aan te sluiten op de bibliotheek in de school. Als je ziet hoe de kinderen genieten, is het de tijd dubbel en dwars waard geweest".

“Mijn kinderen gaan met plezier naar school,
daar doe ik graag iets voor terug.”

Vertrouwd gevoel

Eens in de twee weken kunnen kinderen bij Alma en Marlijn (de andere biebmoeder) boeken lenen en terugbrengen. Daarnaast helpt ze mee bij de musical, is ze klassenmoeder en helpt ze regelmatig bij de luizen-controle. “Mijn kinderen gaan met plezier naar school, daar doe ik graag iets voor terug.” Dat er goed gekeken wordt naar ieder kind is iets waar Alma blij mee is. “De ontwikkeling wordt per kind goed in de gaten gehouden. Dat geeft ons als ouders een vertrouwd gevoel. Daarbij wordt er onderwijs gegeven naar aanleiding van de interesses van de kinderen. Zo worden kinderen gestimuleerd om zich in dingen te verdiepen.”

Image

Terug in de tijd

Alma probeert haar kinderen weleens uit te leggen hoe het ‘in haar tijd’ ging op school. “Je had een vaste plek en als de meester of juf zei dat de klas ging rekenen, dan deden we dat met z’n allen. Als je een vraag had, moest je wachten op je beurt.

Erg trots

Hoe mooi is het dat kinderen nu leren samenwerken en ook een klasgenoot een som kan uitleggen als je even vastloopt.” Alma wil de juffen en meesters van De Regenboog graag een dikke pluim geven. “Het team doet het zo ontzettend goed. De kinderen zijn enthousiast. Ik ben echt erg trots op dit team.”