“Je brengt iets extra’s”

“Je brengt iets extra’s”

“Vakspecialisten vinden we belangrijk op de Ontdekking,” zo vertelt leerkracht Nelleke. “De vakleerkrachten gym en muziek en de leesconsulent van de bibliotheek tillen de lessen naar een hoger niveau.”
Image

Feestje in de klas

Nelleke is van oorsprong muziekdocent en werd later ook leerkracht. “Heerlijk dat ik dat hier mag combineren. Op vaste momenten ben ik in alle groepen voor de muziekles. Als muziekdocent breng ik net iets extra’s in de groepen. We begonnen met diverse instrumenten, nu zingen we volop met zijn allen. Het is iedere keer weer een feestje in de klas.”

Enthousiast mee doen

“Het is leuk om van mijn collega’s te horen dat ze de kinderen zo enthousiast mee zien doen. Muziek is meer dan af en toe een liedje zingen. Het brengt sfeer in de groep en activeert het creatieve brein. Naast het bezig zijn met muziek, merk je dat het iets doet met een groep. Het is fantastisch om te zien wat muziekles met kinderen en groepen doet. Het is echt iets wat je samen doet.”

“Het is iedere keer weer een feestje in de klas” - Nelleke

Image

Leesplezier

“Leesconsulent Anne van de bibliotheek is iedere week op school. Zij brengt extra leesplezier in school. In de klassen vertelt ze bijvoorbeeld regelmatig iets over een boek, als promotie. Kinderen die het lastig vinden om een keuze te maken, helpt ze bij het uitzoeken van een boek dat echt bij ze past. Ook brengt ze boeken op school die te maken hebben met het thema waarover gewerkt wordt. Het moment dat ze de boeken inpakt en uitdeelt als cadeautjes, zodat een kind niet weet wat hij gaat lezen, is geweldig. Het is voor de school stimulerend en leerzaam om door een professional ondersteund te worden.”

Image
Image

Interessante gymles

“Wekelijks krijgen de groepen 3 tot en met 8 gym van een vakleerkracht. Hij zorgt voor afwisselende gymlessen. Van ringzwaaien tot tikspel, hij doet het allemaal. Daarbij kijkt hij ook naar een passende uitdaging per leerling. De gymlessen worden zo een stuk interessanter voor ieder kind.”